wedding 443600 1280

Je kleden voor een trouwfeest dat plaatsvindt in een tuin of park is niet zo moeilijk. Je kan er alle kanten mee uit. Of je nu het type bent dat graag losse jurken draagt of eerder iemand die zich liever opkleedt, het kan allemaal. Het enige waar je echt rekening mee moet houden, zijn de schoenen omwille van de ondergrond. Hoewel er meestal een tent opgesteld staat om in te schuilen als het regent of te heet wordt, is het aan te raden iets te voorzien om je te beschermen tegen de koude of de hitte.

Chic of romantisch? Alles kan

Een trouwfeest in de tuin betekent niet per sé dat je je moet kleden als een bloemenmeisje. Tuinfeesten kunnen zelfs heel chic zijn, denk maar aan de jaarlijkse Royal Ascot paardenraces waar de happy few pronkt met exclusieve hoeden. De ondergrond op een tuinfeest is immers  niet zo moeilijk begaanbaar als op een strand. Ga je voor chic, probeer dan toch je stijl aan te passen aan het thema ‘tuin’. Kies bijvoorbeeld voor een zeer wijde hoed die je eveneens beschermt tegen de zon of een beetje regen. Ook wie wel voluit gaat voor brede losse jurken kan die combineren met een elegante zonnehoed.

Schoenen voor in de tuin

Heb je veel keuze in je kleding dan zijn de opties bij de schoenen beperkter. De ondergrond is nu eenmaal wat ze is: aarde, gras en als het wat geregend heeft of de sproeiers hebben opgestaan, ook nog eens nat en een beetje modderig. Wie in de tuin werkt, draagt dan ook niet zijn mooiste paar schoenen maar regenlaarzen of Crocs, niet meteen schoeisel waar je aan denkt als je naar een trouwfeest gaat. Gelukkig hoef je dit niet aan te trekken maar hou er wel rekening mee dat je met smalle hakken zal wegzakken in de zachte aarde en dat je stoffen schoenen zo vuil kunnen worden dat je de vlekken er niet meer uitkrijgt. Best kies je voor platte schoenen, lederen sandalen met een brede hak of voor sleehakken. Dit geldt niet alleen voor de gasten. Ook bij het passen van bruidsjurken hou je best de keuze van de schoenen in je achterhoofd. Het is geen slecht idee om eerst je schoenen aan te schaffen en nadien een jurk of rok te zoeken die erbij past.

Breng de tuin in je outfit

Ga op in de natuur en combineer je jurk met accessoires die verwijzen naar de tuin. Dat kan een broche zijn van een vlinder, oorbellen in de vorm van blaadjes of een bloem op je hoed of op je schoenen. Jurken met een bloemenmotief of een print van blaadjes zijn weer in de mode en kleden je helemaal in de sfeer. Draag je geen hoed, zorg dan dat je kapsel verwijst naar de tuin. Dat kan met een bloemenkrans of een speld in het thema.

Lichte, soepele materialen

Zware stoffen voelen onaangenaam op een feest in de buitenlucht. Ze zijn vlug te warm en als er dan een bui valt, drogen ze niet gemakkelijk. Lichte, soepele materialen zoals bij JJ’s House bieden meer comfort. Het nadeel ervan is dat je het ’s avonds koud kan krijgen als het buiten afkoelt. Hou daar rekening mee en investeer in een vestje, een bolero of een sjaal om je te beschermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.